Algemeen nieuws
 

Start nieuwe schooljaar 2019-2020
Op maandag 26/8 zijn we weer van start gegaan. Een nieuw schooljaar biedt nieuwe kansen voor kinderen, ouders en medewerkers. De eerste vier weken staan in het teken van de groepsvorming. Er worden afspraken gemaakt over hoe we het fijn met elkaar kunnen hebben op school, er worden activiteiten aangeboden waardoor we elkaar beter leren kennen en er wordt veel samen gewerkt. We noemen deze vier weken de Gouden Weken. We werken daar aan middels de Vreedzame School methode en PBS. Deze periode vormt zo de basis voor een mooi schooljaar.
Jaarkalender
Alle kinderen hebben de jaarkalender van IKC Borgman mee gekregen. Alle vakanties, margedagen staan daar op. Natuurlijk kunt u er ook zelf allerlei notities op maken. Dit is de 1e editie van deze nieuwe kalender. We zijn benieuwd naar uw reacties dus geef die door aan een lid van de ouderraad.
Nieuwe naamborden, nieuw logo
Binnenkort worden er nieuwe naamborden op de gebouwen bevestigd en hebben we een nieuw logo. Zoals eerder al gemeld wordt de naam: 
IKC Borgman Oosterpark. De namen van de andere locatie zijn: IKC Borgman Ebbinge en IKC Borgman Oosterpoort.

Nieuwbouw Oosterparkwijk
Voor IKC Borgman Oosterpark geldt dat er wordt overlegd over de zgn. aannemersovereenkomst. Deze wordt getekend als alle benodigde vergunningen rond zijn. De verwachting is dat dit in oktober zal zijn. Dan kunnen de voorbereidingen van de bouw beginnen en zal ook bekend worden wanneer de start van de bouw precies zal zijn.
Wijzigingen
Wilt u, wanneer dit het geval is, wijzigingen betreffende naam, adres, mail, telefoon, enz. aan ons doorgeven? Dit kan via Liza. 

 

Agenda
Vrije dagen en vakanties
Herfstvakantie 19 t/m 28 oktober 2019
Kerstvakantie                              21 december 2019 t/m 5 januari 2020
Voorjaarsvakantie 13 t/m 23 februari 2020
Paas weekend 9 t/m 13 april 2020
Meivakantie 25 april t/m 10 mei 2020
Hemelvaart 20 t/m 24 mei 2020
Pinksteren 30 mei t/m 1 juni 2020
Zomervakantie 4 juli t/m 16 augustus 2020
Margedagen
Woensdag 18 september 2019
Maandag 28 oktober 2019
Dinsdag 12 november 2019
Vrijdag 6 december 2019
Donderdag 13 februari 2020
Vrijdag 14 februari 2020
Woensdag 18 maart 2020
Donderdag 9 april 2020
Dinsdag 14 april 2020
Woensdag 20 mei 2020
Maandag 8 juni 2020
Dinsdag 9 juni 2020
Nieuws uit de groepen
PBS en Vreedzame School

Het gehele schooljaar krijgen de kinderen les in goed gedrag en in de eerste weken van het schooljaar besteden wij extra aandacht aan de PBS gedragslessen. Door samen te oefenen leren wij hoe wij de gedragsverwachtingen voor de verschillende ruimtes. Hoe lopen wij bijvoorbeeld door de hal, gangen en van de trappen? Hoe werken wij achter de computer en lenen wij boeken in de bibliotheek? Hoe gaan wij naar het toilet? Hoe spelen wij in de pauze buiten? Hoe lopen wij in de rij naar gym en wat zijn de gedragsverwachtingen in de kleedkamer en in de gymzaal? Voor elke ruimte in school zijn gedragsverwachtingen uitgewerkt en samen zorgen wij er voor dat iedereen bijdraagt aan een fijne (werk)sfeer op school.

Naast de lessen in goed gedrag krijgen de kinderen les in De Vreedzame School. In de eerste periode van het schooljaar gaat het over het thema “we horen bij elkaar”. We werken met elkaar aan een fijne groep waar iedereen elkaar kent en waarin iedereen zich veilig en gewaardeerd voelt. We hebben het over vragen als wie zit er allemaal bij jou in de klas? Met wie werk jij graag samen en hoe doe je dat? Welke afspraken maken we samen? Wat zeg je als je plagen niet leuk vindt?

  • Het PBS leerlingen team

Dit schooljaar gaan wij weer werken met een “PBS leerlingen team”. Kinderen uit dit team vertegenwoordigen hun eigen groep en geven hun mening over dingen die zij op school belangrijk vinden. Ook mogen deze kinderen meedenken over het pleinmateriaal en helpen ze bij het oplossen van ruzies tussen kinderen. Kinderen uit groep 5 t/m 8 hebben de afgelopen week kunnen solliciteren voor een plekje in het team. Wij hebben prachtige brieven ontvangen! Op 13 september volgen de sollicitatiegesprekken en daarna volgt de lastige taak om een keuze te maken welke kinderen dit schooljaar het “PBS leerlingen team” gaan vormen.

Groep 3/4
 

Onze nieuwe combinatiegroep 3/4 is goed van start gegaan. De kinderen in groep 3 leren lezen, rekenen en schrijven. De kinderen in groep 4 gaan verder waar ze gebleven zijn met deze vakken. We zijn nog in de Gouden weken waarin we elkaar leren kennen en samen echt een groep gaan vormen. Daarvoor doen we tussen de lessen door kennismakingsspelletjes en activiteiten van de Vreedzame School. 1 van de leuke dingen die we hebben gedaan is in tweetallen (kinderen die nog nooit met elkaar gespeeld hadden) een Zoem de bij maken van karton en papier. Die hangen nu in de klas: we horen BIJ elkaar.

Activiteiten
 

Op woensdag 24 september vindt vanaf 14.30 een Kick Off plaats bij het JOP (Klaprooslaan). Verschillende organisaties uit de Oosterparkwijk presenteren deze middag het aanbod voor het aankomende seizoen. Daarnaast zijn er nog vele leuke activiteiten te doen, zoals sport en spel, knutselen, een museum caravan, popcorn maken, etc. etc. De Kick Off is voor alle leeftijden.

Oktober kindermaand
 

.

Sport
Nationale sportweek 2019

Van 20 tot en met 29 september 2019 vieren we de 16e editie van de Nationale Sportweek. Tijdens deze week kunnen inwoners ervaren hoe leuk sport en bewegen is. Zo kun je deelnemen aan vele (gratis) activiteiten zoals een voetbalarena en zwemmen in Kardinge. Kijk voor het gehele aanbod op de website van sport050.

 
 

.

 
Dit is een nieuwsbrief van:
Siebe Jan Bouma school | 050-3210465