Agenda
 

Nog een paar laatste dagen en dan is het tijd voor vakantie!

 

We zien de kinderen graag terug op school op maandag 26 augustus.

Vakantie schooljaar 2019-2020
Gronings Ontzet 28 augustus 2019
Herfstvakantie 19 t/m 28 oktober 2019
Kerstvakantie                              21 december 2019 t/m 5 januari 2020
Voorjaarsvakantie 13 t/m 23 februari 2020
Paas weekend 9 t/m 13 april 2020
Meivakantie 25 april t/m 10 mei 2020
Hemelvaart 20 t/m 24 mei 2020
Pinksteren 30 mei t/m 1 juni 2020
Zomervakantie 4 juli t/m 16 augustus 2020
Margedagen schooljaar 2019-2020
Woensdag 18 september 2019
Maandag 28 oktober 2019
Dinsdag 12 november 2019
Vrijdag 6 december 2019
Donderdag 13 februari 2020
Vrijdag 14 februari 2020
Woensdag 18 maart 2020
Donderdag 9 april 2020
Dinsdag 14 april 2020
Woensdag 20 mei 2020
Maandag 8 juni 2020
Dinsdag 9 juni 2020
Algemeen nieuws
 

Laatste week van het schooljaar.

 

Het schooljaar zit er bijna op. En dat is te merken aan alle leuke feestelijke activiteiten de afgelopen tijd. Bij deze namens het hele team, dank aan alle hulpouders, want zonder uw hulp, hadden de kinderen niet zo kunnen genieten van al deze leuke activiteiten. Dank !!

 

Halverwege het schooljaar, na het vertrek van Aly Oosterwijk, ben ik op de Siebe Jan Boumaschool  gekomen. Als locatieleider van de Siebe Jan Boumaschool en Borgman Vinken mag ik er samen met twee enthousiaste schoolteams (en de SKSG) voor zorgen dat we toewerken naar 1 team, met 1 visie en werkwijze in ons nieuw te vormen kindcentrum voor de toekomst van de kinderen uit de Oosterpark, een prachtige groene wijk, met een mooie mix van personen/culturen/talenten en mogelijkheden.

 

Ik kan u melden dat de aannemer Rottinghuis het nieuwe kindcentrum gaat bouwen, dat de omgevingsvergunning waarschijnlijk in september/oktober afgegeven wordt, waarna Nijestee en ons bestuur O2G de aannemersovereenkomst zullen gaan tekenen. De bouw zou dan in november/december kunnen starten.

 

Een mooi vooruitzicht, maar we zitten nu natuurlijk ook nog gewoon in de situatie waarin we zitten en daar gebeuren prachtige dingen. We hebben een geweldige gezamenlijke avondvierdaagse gehad, een gezamenlijke sportdag, schoolreisjes, juffendag, etc etc  en natuurlijk een prachtige musical door groep 8.

 

Het blijft altijd een bijzonder moment om afscheid te nemen van kinderen die na 8 jaar de school gaan verlaten en een nieuwe fase tegemoet gaan in het Voortgezet Onderwijs. We wensen alle schoolverlaters een hele fijne tijd toe op hun nieuwe school!!

 

Na heel veel jaren tusen de middag opvang, hebben we op gepaste wijze afscheid genomen van de vrijwilligers, TMO. Vanaf komend schooljaar regelen de leerkrachten en medewerkers zelf de opvang tussen de middag. We bedanken alle TMO vrijwilligers voor hun jarenlange inzet en betrokkenheid. Het was fijn dat we op ze konden rekenen, dat ze er elke dag weer stonden voor de kinderen! Dank!

 

Het komend schooljaar zal meester Jeroen op de Borgman Vinken gaan werken en komt Bea Kesselaaar van de Vinken naar de Siebe Jan in groep 6/7. Jeroen heeft jarenlang  veel betekend voor de kinderen op de Siebe Jan. Dank Jeroen! En veel plezier op de Borgman Vinken. Hedy heeft een baan aangenomen op de Ploeg en zal ons gaan verlaten na 1 jaar SJB. Dank Hedy voor een jaar met veel plezier en hard werken op de Siebe Jan. We wensen je veel geluk op De Ploeg! Welkom Bea en welkom Eefje! Eefje Vorage zal naast Lilian in groep ½ B gaan werken.

 

Anneke Boelens, leerkracht van groep ½ B gaat met pensioen!! Na 45 jaar gewerkt te hebben in de Oosterparkwijk, gaat ze na deze week genieten van haar zeer verdiende vrije tijd! Wat heeft zij veel betekend voor de kinderen in deze wijk, op school. Met hart en ziel, bevlogenheid, een gulle lach, warmte, betrokkenheid en passie, heeft ze zich jaar in jaar uit ingezet. Deze week zal ze afscheid nemen, in de klas met de kinderen, met collega’s en ook met oud leerlingen en ouders. U bent van harte welkom om Anneke te groeten aanstaande vrijdag, gelijk na 12.00, in de speeltuin naast de school. Anneke bedankt voor al die mooie jaren in het onderwijs, een beroep waar je het verschil kunt maken, en jij maakte het verschil! Dank namens alle kinderen, ouders en collega’s!

 

We wensen alle kinderen en ouders een heerlijke ontspannen zomer en hopen jullie maandag 26 augustus om 8.30 uur weer te zien.

 

Warme zomergroet, namens het team,

 

Laura Schaap

Activiteiten
Avondvierdaagse
 

Van maandag 24 t/m donderdag 27 juni was de avondvierdaagse. Dit was de eerste keer een "eigen" avondvierdaagse. Samen met de Borgmanschool liepen er ongeveer 375 kinderen (en hun ouders) mee. Het was een gezellige en geslaagde avondvierdaagse!

 

Kijk voor meer foto's in het fotoalbum op MijnSchool.

Zomerfeest
 

Vrijdag 5 juli was weer het jaarlijkse zomerfeest. Het weer erg geslaagd!

 

Kijk voor meer leuke foto's in het fotoalbum op MijnSchool. 

Nieuws uit de groepen
PBS Fruitmonsters
 

Een aantal kinderen die een tijdje geleden de PBS quiz hadden gewonnen mochten met juf Marloes en juf Liza in de keuken fruitmonsters maken. Daarna de groepen rondgaan en met alle kinderen het fruit opeten!

 

Meer foto's op MijnSchool.

Zomerlezen: 5 tips tegen de zomerdip.

Bij het afnemen van een leestoets technisch lezen aan het begin van het schooljaar is bij een aantal kinderen een terugval in leesvaardigheid te zien. Dit wordt zomerdip of zomerverval genoemd. Ouders zijn zich vaak niet bewust van dit verschijnsel. Om het succes van de leesontwikkeling gedurende het afgelopen schooljaar vast te houden en te voorkomen dat deze terugval optreedt, is het belangrijk om ook thuis regelmatig te blijven lezen: zomerlezen noemen wij dat.

Hoe zorg je ervoor dat de leesontwikkeling van je kind tijdens de zomervakantie gewoon doorgaat? Kijk voor de tips op de website.

 
Schoolreis

Maandag 8 juli zijn de groepen 3 t/m 6 samen op schoolreis geweest naar Sybrandy's speelpark in Oudemirdum.

Het was erg gezellige, leuke en geslaagde dag.

 

Kijk voor meer foto's in de verschillende fotoalbums op MijnSchool.

 
Sport
Beachvolleybal Grote Markt

Op vrijdag 5 juli hebben de groepen 5/6 &7 deelgenomen aan een clinic beachvolleybal op de Grote Markt. Wij hebben les gehad in beachvolleybal en ons lekker kunnen uitleven in het zand. Drie dagen lang konden basisscholen clinics volgen, voorafgaand aan de Eredivisie Wedstrijden Beachvolleybal waarbij het de beurt was aan de Nederlandse beachvolleybal top.

 
Survival
 

Op woensdag 19 juni hebben de leerlingen uit groep 5 t/m 8 deelgenomen aan de OERRR Survivaldagen in Wijkpark Lewenborg. De survivaldagen werden georganiseerd door BSLIM, Hommes Survival & Outdoor en Natuurmonumenten. In kleine groepjes gingen de leerlingen verschillende hindernissen bedwingen zoals vlotvaren, lopen over een indianenbrug, boogschieten en touwklimmen. In totaal waren er 16 hindernissen en moest er ook nog een afstand van 2,5km worden afgelegd. De leerlingen hebben het erg leuk gehad! Moe, nat en vol enthousiasme kwamen de leerlingen én collega's weer op school terug. 

ICT
Sluiting MijnSchool

Zoals ieder jaar zal het MijnSchool ouderportaal in de zomervakantie sluiten. De sluiting vindt plaats van:

 

29 juli t/m 11 augustus 2019

 

Wij willen jullie erop attenderen dat de foto’s en documenten verdwijnen in de zomervakantie. Willen jullie hier rekening mee houden en deze op tijd downloaden.

 
Vakantiebieb
 

De VakantieBieb is weer open!

 

Lekker lezen in de vakantie? In de VakantieBieb hebben we nu 30 jeugdboeken voor je klaarstaan. Download de gratis app op je mobiel of tablet. Geniet van de VakantieBieb tot en met 31 augustus. Veel leesplezier!

Nieuws uit de wijk
Kindercafé
 

.

Zomervakantie activiteiten
 

.

 

.

 
Dit is een nieuwsbrief van:
Siebe Jan Bouma school | 050-3210465