Agenda
Margedagen 2019
Woensdag 29 mei 2019 Dinsdag 18 juni 2019
Maandag 17 juni 2019  
Vakantiedagen 2019
Hemelvaart 30 en 31 mei 2019
2e Pinksterdag 10 juni 2019
Zomervakantie 2019                 15 juli t/m 23 augustus 2019
Verjaardagen Mei
 
1 mei Jermain      15 mei Sydney
3 mei Imran 30 mei Glen
6 mei Alicia 31 mei Plamen  
7 mei Gladys  
Algemeen nieuws
Nieuwbouw Oosterparkwijk

Achter de schermen wordt wel hard gewerkt maar er is nog weinig bedrijvigheid op de bouwkavels. Procedures en vergunningen spelen een belangrijke rol. We houden u op de hoogte als er meer nieuws is.

PBS

Enige tijd geleden hebben we een PBS quiz gehouden. In de quiz kwamen vragen over de gedragsverwachtingen die wij op school hebben. De quiz is gehouden in de groepen 4 t/m 8 en in elke klas hebben we een paar winnaars kunnen aanwijzen!

De winnaar in groep 4/5 is Dilara. De winnaars in groep 5/6 zijn Elvira, Laura en Myrthe. De winnaars in groep 7/8 zijn Alicia en Julia. De winnaars hebben dit inmiddels al gehoord en gaan binnenkort als beloning iets lekkers bakken voor hun klas met juf Natasja.

 

Dan nog even over het PBS-team en de PBS’ers. Deze termen komen af en toe naar voren in de nieuwsbrief, maar wij realiseerden ons dat jullie nog helemaal niet weten wie wij zijn.

Het PBS-team zijn medewerkers van de Siebe Jan Boumaschool die zich bezighouden met PBS. In dit PBS-team zitten Liza Burema, Natasja Velleman, Marloes Jongebloed, Marga Dördregter en Kelly Huisman. Dan hebben we het ook regelmatig over de PBS’ers. Dit is het leerlingenteam. Zij komen ongeveer elke 6 weken bij elkaar om onder leiding van één van de medewerkers een vergadering te houden. In de PBS’ers zitten leerlingen uit groep 4 t/m 8. De PBS’ers van dit jaar zijn: Lizzy en Nura (4/5), Luca, Mo Feng, Naceur (5/6) en Lina, Sakina, Roaa, Molina, Esmee, Giuliano en Mohammed (7/8).

 

De volgende keer staat er in de nieuwsbrief iets over de gedragsverwachtingen en hoe we die in de school aanleren en visueel maken.

Nieuws uit de groepen
Schoolvoetbal

Op woensdag 10 april hebben de jongens en meiden van groep 7/8 meegedaan aan het schoolvoetbal. De meiden hebben helaas niet gewonnen, maar wel heel erg hun best gedaan. De jongens wonnen al hun wedstrijden en werden 1e in hun Poule! Daarom mochten ze door naar de volgende ronde op 24 april april. Daar werden ze helaas uitgeschakeld, maar wel een topprestatie!

 
Girlsday
 

Op donderdag 11 april zijn de meiden van groep 7/8 op pad geweest. Tijdens Girlsday openen door heel Nederland bèta-, technische, ICT-bedrijven én technische of ICT-afdelingen van bedrijven hun deuren voor meisjes van 10 tot 15 jaar. De meisjes kunnen deelnemen aan interessante activiteiten, maken kennis met vrouwelijke medewerkers en leren meer over bèta/technische werkzaamheden. Kortom Girlsday laat meisjes de onontdekte wereld van bèta, techniek en ICT van dichtbij beleven! De meiden zijn bij workshops van Pezy en FabLab geweest. Kijk voor meer foto's in het fotoalbum op MijnSchool.

Koningsspelen
 

Op vrijdag 12 april waren de koningsspelen. Eerst een lekker koningsontbijt en daarna alle kinderen in gemengde groepjes leuke spelletjes spelen. Meer foto's zijn te vinden in het fotoalbum op MijnSchool.

 

 

Groningen schoon
 

In het kader van de lentekriebels hebben we woensdag 17 april de omgeving van de school opgeruimd. De kinderen gingen heel ijverig aan de slag! Het gekste wat we vonden was een kapotte paraplu. Verder vooral veel sigarettenpeuken en zelfs batterijen. De kinderen wisten goed te vertellen dat zwerfafval niet goed is voor de natuur en dat dieren het soms eten. Dat kauwgom pas na 20 jaar verteerd en plastic nooit, daar schrokken we wel van!

Activiteiten
Avondvierdaagse
 

Van 24 tot 27 juni a.s. gaan de leerlingen van de Siebe Jan Bouma en Borgmanscholen (Kijk in, Vinkenstraat en Jacco) een zelf georganiseerde Avondvierdaagse lopen. Vanuit een behoefte aan vernieuwing heeft een aantal enthousiaste ouders de stoute wandelschoenen aangetrokken om een eigen Avondvierdaagse te organiseren. De vergunningen zijn aangevraagd en de gemeente is akkoord!
Op 24 en 27 juni zullen de wandelroutes door de Oosterpark gaan, op 25 en 26 juni lopen de kinderen in de omgeving van het Noorderplantsoen. Op de laatste dag zullen de welverdiende medailles feestelijk uitgereikt worden op het Cruyff Court bij de Siebe Jan Boumaschool.

 

Aanmelden kan binnenkort. Hierover volgt nog een bericht.

Zomerfeest

De voorbereidingen voor het zomerfeest op vrijdag 5 juli zijn in volle gang. We hopen ook dit jaar weer een leuk feest te kunnen organiseren aan het einde van het schooljaar!

Sport
 

.

 
Dit is een nieuwsbrief van:
Siebe Jan Bouma school | 050-3210465