Agenda
Margedagen 2019
Dinsdag 23 april 2019 Maandag 17 juni 2019
Woensdag 29 mei 2019 Dinsdag 18 juni 2019

 

Vakantie 2019
Goede vrijdag 19 april 2019
2e Paasdag 22 april 2019
Meivakantie 29 april t/m 3 mei 2019
Hemelvaart 30 en 31 mei 2019
2e Pinksterdag 10 juni 2019
Zomervakantie 2019                 15 juli t/m 23 augustus 2019
Verjaardagen April
 
1 april Sarah      12 april Esmee
6 april Nour 22 april Nura
9 april Jordy  
Algemeen nieuws
Scholenbezoek

Afgelopen periode zijn alle leerkrachten op scholenbezoek geweest in het kader van de nieuw te vormen school (Integraal Kind Centrum voor onderwijs en opvang in de Oosterpark). Er zijn collega's naar Laterna Magica in Amsterdam geweest en afgelopen woensdag zijn we op de margedag naar Mondomijn in Helmond geweest. Zinvolle bezoeken, waarbij de visie en werkwijze met onderwijs en opvang, overlap hebben met onze visie. We halen uit deze bezoeken zaken die wij ook zouden willen en zaken die we juist willen vermijden. Op de margedag van 23 april werken we met de teams hier weer verder aan.

 

Op een ouderavond tussen nu en de zomer praten we u graag bij over hoe ver we zijn met onze visievorming en werkwijze voor het IKC. 

ICT
Computerteam bekend!

Hierbij presenteren wij jullie met veel enthousiasme het kersverse computerteam van de Siebe Jan Boumaschool: Ranim, Jule, Esmee en Molina (groep 7). Zij zullen de komende tijd computerproblemen helpen oplossen en kinderen ondersteunen wanneer dat nodig is. We zijn heel blij met deze helpende handen en wij denken dan ook dat ze veel kunnen betekenen voor het team en de leerlingen. Het computerteam start op maandag 1 april! 

 
Nieuws uit de groepen
100 jaar Oosterpark
 

De afgelopen weken hebben de kinderen in de klas gewerkt aan het schoolproject "100 jaar Oosterpark". Naast een aantal uitstapjes is er ook in de klas druk gewerkt aan het thema. Aanstaande vrijdag (5 april) sluiten we het project af met een tentoonstelling in alle klassen. Kijk voor meer informatie en fotoalbums op MijnSchool.

 

De kleutergroepen van de Siebe Jan Bouma en de Borgmanschool zijn afgelopen dinsdag naar de speeltuinvereniging FEO gegaan. Hier hebben we samen heerlijk in de speeltuin gespeeld. De weg er naar toe kwamen we ook langs enkele huizen van de kinderen. Sommige kinderen wonen in een flat en anderen in een rijtjeshuis. Dit hebben we even goed bekeken. 

Het was de 2e keer deze maand dat de kinderen uit groep 2 kennis konden maken met de Borgmanschool. Vorige week hebben alle groep 2 leerlingen ook al een wandelingetje gemaakt in de wijk.
FC Groningen clinic tijdens gymles

Donderdag 14 maart heeft FC Groningen een voetbalclinic gegeven aan de kinderen van groep 5/6. We hebben verschillende oefeningen gedaan en aan het eind afgesloten met een kort wedstrijdje. Wat was het leuk! Alle kinderen hebben een diploma gekregen en als speciale verrassing een vrijkaart voor een voetbalwedstrijd.

 

 
Nieuw buitenspeelmateriaal

Afgelopen week is er nieuw buitenspeelmateriaal in gebruik genomen. Vanaf deze week kan er gebasketbald worden met een verplaatsbare basket, kunnen we skeeleren en longboarden, voetballen op het plein en steltlopen. Er werd direct al super enthousiast buiten gespeeld. Het “leerlingen PBS team” heeft als vertegenwoordiging van hun eigen klas/onze school uitgekozen welke materialen besteld moesten worden en uitgerekend welke materialen wij konden kopen van het beschikbare budget. Ook hebben de “PBS’ers” aan alle kinderen uitgelegd hoe wij op een fijne manier met de materialen kunnen spelen tijdens de pauzes. Wij wensen alle kinderen ontzettend veel speelplezier! 

 
Koningsspelen

Het is bijna zo ver:Koningsspelen 2019!

Het is weer tijd om lekker te bewegen, gezond te eten en veel water te drinken. Vrijdag 12 april zullen wij de koningsspelen vieren bij ons op school. De kinderen gaan gezamenlijk ontbijten om 08.30 uur in de klas en zullen dan lekker met z’n allen gaan sporten. De dag sluiten alle kinderen af in hun klas. Het thema van de koningsspelen is dit jaar water drinken. Daar heeft kinderen voor kinderen weer een leuk lied voor gemaakt. De bijbehorende dans wordt in alle klassen al geoefend, maar dit kan thuis natuurlijk ook!!

 
Groningen schoon

Al een aantal jaren doen we mee met de jaarlijkse schoonmaakactie Groningen Schoon. Dit jaar gaan we dat op woensdag 17 april doen. Er zullen weer materialen ( hesjes, vuilniszakken en grijpers) gebracht worden zodat de kinderen goed kunnen helpen de buurt rondom de school weer mooi op te ruimen.

Sport
Sportdag

Dit jaar organiseren de vakleerkrachten gym een sportdag voor de gehele Oosterparkwijk. Naast de Borgmanschool Vinkenstraat en de Siebe Jan Boumaschool nemen ook beide locaties van de Kleine Wereld deel aan onze sportdag. Dit betekent dat maar liefst 700 kinderen in beweging komen op woensdag 24 april 2019! De sportdag zal gehouden worden in het Indoor Soccer Centre aan de Ulgersmaweg. Neem alvast een kijkje op de website.

 
Schoolvoetbal

Dit jaar doet de Siebe Jan Boumaschool met twee teams mee met schoolvoetbal. Een jongensteam en een meisjesteam. Op woensdag 10 april zullen de beide teams hun uiterste best gaan doen. Er wordt al volop getraind en de kinderen hebben er zin in! Het schoolvoetbal toernooi wordt gehouden op sportpark de Esserberg. We wensen de jongens en meiden heel veel succes en plezier!

Activiteiten
Girlsday 2019
 

.

Wij Oosterpark
 

.

 
Dit is een nieuwsbrief van:
Siebe Jan Bouma school | 050-3210465