Agenda
Vakantie schooljaar 2018-2019
Kerstvakantie    24 december 2018 t/m 4 januari 2019
Voorjaarsvakantie 18 februari t/m 22 februari 2019
Goede vrijdag 19 april 2019
2e Paasdag 22 april 2019
Meivakantie 29 april t/m 3 mei 2019
Hemelvaart 30 en 31 mei 2019
2e Pinksterdag 10 juni 2019
Zomervakantie 2019                 15 juli t/m 23 augustus 2019
Margedagen schooljaar 2018-2019
Donderdag 14 februari 2019 Woensdag 29 mei 2019       
Vrijdag 15 februari 2019 Maandag 17 juni 2019
Maandag 18 maart 2019 Dinsdag 18 juni 2019
Dinsdag 23 april 2019  
Verjaardagen December
 

.

Algemeen nieuws
Even voorstellen

Door het onverwachte vertrek van locatie directeur Aly Oosterwijk denk ik er goed aan te doen om nu mijzelf verder voor te stellen. Sinds 1 augustus ben ik directeur van de Siebe Jan Boumaschool en de Borgmanschool.

Mijn naam is Peter Prins en ik werk al ruim 40 jaar met erg veel plezier in het onderwijs. Ik woon in Helpman samen met Nicoline, heb drie dochters (allemaal het huis uit) en vijf kleinkinderen.

Na een periode van 14 jaar in het onderwijs in Amsterdam kwam een periode van 12 jaar op Terschelling. Sinds 2002 ben ik in Groningen aan het werk op de Borgmanschool.

In de tijd van Marije Vellinga werkten we al veel samen en dat is na de komst van Aly steeds meer geworden. Uiteindelijk gaan beide scholen in 2020 naar een nieuw gebouw aan de Klaprooslaan.

Voor de komende weken geldt dat ik meer vanuit de Siebe Jan Boumaschool zal gaan werken om beter bereikbaar en aanspreekbaar te zijn voor kinderen, ouders en leerkrachten. In deze weken ga ik samen met het team en de MR op zoek naar een structurele oplossing.

Bij het team is bekend wanneer ik er wel en niet ben en u kunt mij altijd mailen of bellen.

 

Peter Prins 06 1916 8821 p.c.prins@o2g2.nl

Gezellige tijden

November en december zijn bij uitstek gezellige maanden waarbij – naast het gebruikelijke schoolwerk – ook veel andere activiteiten staan gepland zoals het Lampionnenfeest, het Sinterklaasfeest en het Kerstfeest. Volg hiervoor goed de berichtgeving op Mijn School en kijk af en toe of er bij de klasdeur niet iets is opgehangen wat handig is om te weten. Samen maken we er een gezellige tijd van.

Nieuwbouw Oosterparkwijk

Het definitief ontwerp van de nieuwbouwplannen is aan het eind van de maand klaar. Dit wordt dan besproken in de MR, in de stuurgroep en het College van Bestuur. Na goedkeuring start de fase van de aanbesteding en eind maart wordt bekend welk bedrijf het IKC Oosterparkwijk èn de appartementen van Nijestee gaat bouwen. Op donderdag 22 november was er van 16.30-18.30 een voorlichting voor de buurt bij Ons Belang. Gemeente, Nijestee en KAW (onze architect) hebben alle plannen uitgelegd en de reacties waren positief.

 

Op donderdag 13 december is er op de Borgmanschool Vinkenstraat van 19.30 – 21.00 een informatieavond voor alle ouders van de Borgmanschool Vinken, de Siebe Jan en de SKSG waarbij we u zowel de buitenkant/buitenruimte van de school, als de binnenkant van de school laten zien en u meenemen in alle ontwikkelingen waar we mee bezig zijn voor de nieuwe Vensterschool/IKC Borgman Oosterpark. We rekenen natuurlijk op een grote opkomst.

Schoolfruit
 

Van 13 november t/m 20 april krijgen de kinderen op school gratis drie stuks groente en fruit per week. De school doet namelijk mee aan EU-Schoolfruit! Ook zijn er lessen over fruit, groente en gezonde voeding. Met EU-Schoolfruit leren kinderen spelenderwijs om verschillende soorten fruit en groente te eten. Dat is niet alleen gezond, maar ook leuk!

 

Het EU-Schoolfruitprogramma is een goede start om de aanbevolen hoeveelheid groente en fruit per dag te halen.

 

De groente- en fruitverstrekkingen worden gefinancierd door de Europese Unie. Er zijn voor de school en de ouders géén kosten verbonden aan het programma. U kunt hierover meer lezen op http://www.euschoolfruit.nl

Nieuws uit de groepen
PBS

Vorig jaar is PBS op de Siebe Jan Boumaschool op een lager pitje gezet, maar dit jaar zijn we er weer volop mee bezig!

PBS staat voor Positive Behavior Support. Dit betekent eigenlijk simpel gezegd dat we de leerlingen goed gedrag aanleren op de plek waar we het goede gedrag willen zien. Dus de les over de gymzaal wordt ook in de gymzaal gegeven. Daarbij spreken we de gedragsverwachtingen uit, welk gedrag willen we zien, en we doen natuurlijk voor hoe het moet. De lessen PBS worden door de leerlingen meestal als erg leuk ervaren. Nadat de lessen gegeven zijn, gaan we sparen voor een beloning. Wij sparen munten, die in de spaarbuis in de klas kunnen. Na bijvoorbeeld 100 munten krijgen de kinderen een kleine beloning. Maar je kunt ook verder doorsparen, voor bijvoorbeeld 400 munten. De beloning die de kinderen dan mogen kiezen, is natuurlijk ook groter.

 

Vorige maand zijn de 5 collega’s van de Siebe Jan Boumaschool die in het PBS-team zitten, naar een internationaal PBS-congres geweest. Hier hebben we weer heel veel leuke ideeën opgedaan voor onze school.

Waar wij op dit moment op school mee bezig zijn, zijn onder andere de PBS’ers en de mediatoren. De PBS’ers zijn leerlingen van groep 4 t/m 8 die graag mee willen denken over hoe het op school gaat. In het begin van het schooljaar hebben alle leerlingen de kans gekregen om een sollicitatiebrief te sturen. Veel kinderen hebben dit ook gedaan! Zij werden uitgenodigd voor een echt sollicitatiegesprek. Hierna hebben we 12 kinderen gekozen die het komende jaar met ons gaan meedenken en meebeslissen over bijvoorbeeld nieuw buitenspeelmateriaal.

 

De PBS’ers van groep 7/8 zijn naast PBS’er ook direct mediator geworden. Eigenlijk horen de mediatoren bij de methode De Vreedzame School, maar het sluit heel goed aan bij PBS. De mediatoren zijn door het PBS-team opgeleid om tijdens de ochtendpauze op het plein te lopen en eventuele conflicten op te lossen. Dit doen ze volgens een vast stappenplan. De eerste weken van de mediatoren zitten er inmiddels op en ze hebben zelfs al wat conflicten op een goede manier weten op te lossen.

In de volgende nieuwsbrief gaan we iets vertellen over de reactieprocedure en het gedragsplan.

Sport
BSLIM FreeStyle Motion

Op dinsdag 11 december kunnen alle kinderen uit groep 5 t/m 8 van 16.00-17.00u met BSLIM naar FreeStyle Motion (Bornholmstraat 46a Groningen). Kosten hiervoor bedragen €2,- Kom jij ook meespringen bij dit nieuwe trampolinepark? Meld je aan door een mail te sturen naar Albert Jan: aj.kuipers@hvdsg.nl

 
Zaalvoetbaltoernooi OpznGronings
 

De kerstvakantie is alweer in zicht. Dat betekent dat het Kerstvoetbaltoernooi van OPZNGRONINGS er aankomt!

Donderdag 27 december is het zover. Van 10.30 tot 14.00 wordt er gevoetbald in sporthal Lewenborg. Er wordt 5 tegen 5 gespeeld in 3 leeftijdscategorieën: 10-12 jaar, 13-15 jaar en 16-21 jaar. Wil jij deelnemen aan dit toernooi? Maak dan een team met minimaal 6 en maximaal 8 spelers en meld je voor 23 december aan via: http://www.opzngronings.nl (vanaf 6 december) of door een mail te sturen naar Albert Jan Kuipers: aj.kuipers@hvdsg.nl

 

Bslim programma 2018
 

.

 
Dit is een nieuwsbrief van:
Siebe Jan Bouma school | 050-3210465