Agenda
Vakantie en margedagen 2018

Vakantie 2018

 

Goede vrijdag

30 maart 2018

2e Paasdag

2 april 2018

Koningsdag

27 april 2018

Meivakantie

28 april t/m 6 mei 2018

Bevrijdingsdag

Valt in meivakantie

Hemelvaart en dag na Hemelvaart

10 en 11 mei 2018

2e Pinksterdag

21 mei 2018

Zomervakantie 2018

21 juli t/m 2 september 2018

Gronings Ontzet

Valt in zomervakantie 2018

 

Margedagen 2018 (voor alle groepen)

 

Donderdag 29 maart 2018

Woensdag 23 mei 2018

Dinsdag 3 april 2018

Maandag 25 juni 2018

Dinsdag 22 mei 2018 Dinsdag 26 juni 2018
Verjaardagen April
 

.

Algemeen nieuws
Nieuwbouw

Op onze website worden regelmatig nieuwe documenten toegevoegd over de voortgang van de nieuwbouw. Het ontwerpteam is weer bij elkaar geweest en het verslag van deze vergadering is te vinden onder het kopje Nieuwbouw Oosterpark en dan onder het kopje stand van zaken.

Website
Nieuws uit de groepen
Smaakles groep 3
 

Afgelopen weken heeft groep 3 leuke smaaklessen gehad. In de klas werden er leuke dingen geleerd over eten en drinken. We hebben het gehad over waar je eet in huis, wat je eet en over verschillende culturen met hun eigen eten. De kinderen hebben in de keuken en MFR couscous gemaakt en zelfgemaakte muntthee gedronken. In de klas hebben we het over smaak en geurstoffen gehad. We hebben een vanillestokje geroken, vanillesuiker geproefd en een beetje vanille vla. Daarna hebben we water met behulp van M&M's van een kleurtje voorzien... Toverwater!

 

Smaakles groep 4/5
 

Groep 4/5 heeft weer een aantal leuke smaak- en kooklessen gehad. Zo werden er onder andere wraps met paprika, tomaat en ui gemaakt. En werden er in de klas dingen geleerd over eten tijdens de smaakles van juf Xandra. De kinderen vonden het erg leuk en lekker.

 

 

Schoolvoetbal

Het grootste deel van de leerlingen uit groep 7/8 heeft zich opgegeven voor het schoolvoetbaltoernooi. Een jongens- en meisjesteam van onze school doet op woensdag 4 april mee aan de eerste speelronde. De eerste wedstrijd van beide teams is rond 11 uur. De voetballers gaan op de fiets naar de Esserberg, waar het toernooi gehouden wordt. Wij hopen dat de jongens en meisjes het goed doen dit jaar!

 
Girlsday 2018
 

Op donderdag 12 april is het Girlsday! Ook de meiden van groep 7/8 van onze school doen weer mee aan dit landelijke evenement van VHTO. Duizenden meisjes in het hele land gaan op bezoek bij bedrijven en (onderzoeks-)organisaties in heel Nederland om kennis te maken met bèta, techniek en ICT.

 

De meiden vertrekken om half negen met de bus vanaf school. Liza en juf Natasja gaan deze dag als begeleiding van onze school mee.

 

Kijk voor meer informatie op http://www.girlsday.nl

Sport
Buurtbattle
 

Op dindsdag 6 maart was de kick-off van de FC Groningen buurtbattle op het Cruyffcourt. Acht weken lang wordt er door de jongeren getraind in de wijk en worden er sociale buurtbijdragen uitgevoerd. Uiteindelijk hopen de jongeren zo een plekje in het finaleteam van de eigen wijk te bemachtigen. Ook van onze school doen er een aantal jongens en meisjes mee aan de buurtbattle.

De finale is op dinsdag 1 mei (in de meivakantie) en vind plaats op de trainingsvelden van FC Groningen. Daar wordt gestreden tegen teams uit andere wijken uit Groningen om de overwinning.

 

Kijk voor meer informatie op de website.

Buurtbattle
Nieuws uit de wijk
Tweedehands kinderkleding- & speelgoedbeurs
 

Vind je het leuk om rond te struinen? Ben jij een koopjesjager? Dan ben je van harte welkom om je slag te slaan. Of zitten de kasten van jouw kinderen zo vol kleding dat er niets meer bij past? En heb jij zoveel speelgoed liggen dat je ze onder de dikke stoflaag bijna niet herkent? Dan is het tijd om schoon schip te maken en kan je zelf deelnemen aan deze beurs.

Voor inschrijving en informatie betreft staanplaatsen kan je een email sturen naar: events050groningen@gmail.com.

Ook voor de kinderen staat er een springkussen en kinderen kunnen zich laten schminken. Kortom, een gezellig evenement voor jong en oud!

Entree € 2,00 (kinderen tot 12 jaar gratis)

 
Dit is een nieuwsbrief van:
Siebe Jan Bouma school | 050-3210465