Agenda
Vakantie en margedagen 2018

Vakantie 2018

Voorjaarsvakantie

24 februari t/m 4 maart 2018

Goede vrijdag

30 maart 2018

2e Paasdag

2 april 2018

Koningsdag

27 april 2018

Meivakantie

28 april t/m 6 mei 2018

Bevrijdingsdag

Valt in meivakantie

Hemelvaart en dag na Hemelvaart

10 en 11 mei 2018

2e Pinksterdag

21 mei 2018

Zomervakantie 2018

21 juli t/m 2 september 2018

Gronings Ontzet

Valt in zomervakantie 2018

 

Margedagen 2018 (voor alle groepen)

 

Donderdag 8 februari 2018

Dinsdag 22 mei 2018

Vrijdag 9 februari 2018

Woensdag 23 mei 2018

Donderdag 29 maart 2018

Maandag 25 juni 2018

Dinsdag 3 april 2018

Dinsdag 26 juni 2018

Verjaardagen Februari
 

.

Algemeen nieuws
Digitale geletterdheid

De wereld verandert in snel tempo. Door de digitaliserende samenleving worden nieuwe eisen gesteld aan vaardigheden en kennis van onze leerlingen. Belangrijk daarbij is digitale geletterdheid. Binnen Openbaar Onderwijs Groningen zijn we in 2016 gestart met een doorgaande leerlijn digitale geletterdheid. Die begint in groep 1 van de basisschool en loopt door t/m de eindexamenklas van het voortgezet onderwijs. In deze film laten we je zien hoe de leerlijn tot stand is gekomen en hoe het er in de praktijk uitziet. 

 

 

Nieuwbouw

Op 16 januari kwam het ontwerpteam voor het nieuwe kindcentrum Oosterparkwijk weer bij elkaar. Dit team bestaat uit leerkrachten van de Borgmanschool en de Siebe Jan Boumaschool, SKSG, O2G2 en de architecten van KAW. De eerste ontwerpsessie ging met name om de uitgangspunten: focus op leerpleinen en groepsruimten. Het is puzzelen en zo effectief mogelijk omgaan met de 2.700 beschikbare vierkante meters. De ruimte wordt verdeeld over groepsruimten, leerpleinen, werkplekken, ontmoetingsruimten, bergruimten, slaapkamers voor de kleinsten, toiletten, trappen etc. Het is schipperen tussen effectiviteit, privacy, openheid.

In de tweede sessie had KAW een 3D model op het scherm geprojecteerd waardoor nóg inzichtelijker werd hoe ingewikkeld de puzzel soms is, maar ook dat er veel mogelijk is. Het gebouw telt straks drie verdiepingen (inclusief de begane grond). Qua bouw kun je denken aan een soort ‘bruidstaart’. De onderste verdieping is het grootste. Hier bevindt zich de SKSG, de groepsruimten voor groepen 1 en 2 en de centrale ontmoetingsruimte waar ook een tribunetrap is. Dit is ook de plaats waar we bijvoorbeeld optredens of bijeenkomsten kunnen organiseren. In vergelijking met gemiddelden hebben wij straks grotere centrale leerpleinen. Dat komt omdat we geen gangen hebben en dus ruimtes beter benutten.

De school wordt van drie kanten toegankelijk. Er komt zoveel mogelijk uitzicht naar buiten, en naar het Oosterpark. De ruimtes worden niet rechttoe rechtaan, maar er is voldoende ruimte voor privé plekken, ‘verstopplekken’. Het ziet er heel speels uit, met op sommige plekken ronde muren.

Omdat het gebouw er dus uit ziet als een ‘bruidstaart’ zijn er ook daken waar je wellicht wat mee kunt. Een groen dak? Een moestuin? De ideeën gaan rond, maar nog niets is vast. We zitten echt nog in de brainstormfase. In de volgende fase gaan we verder de diepte in en wordt alles steeds visueler. Dat helpt, want lijsten met vierkante meters spreken nog niet echt tot de verbeelding. Het gaat leven als je het voor je ziet. Als alles concreter wordt, kunnen we ook meer laten zien en met jullie delen. We komen daar zeker nog op terug.

Nieuws uit de groepen
Smaaklessen Groep 1/2

Op dinsdag 23 januari hebben de kinderen van groep 1/2 smaaklessen gehad. Met behulp van een aantal ouders hebben de kinderen lekkere dingen gemaakt en geproefd. Kijk voor de foto's in het fotoalbum.

Fotoalbum
 
Optreden groep 4/5

Na vele uren oefenen had groep 4/5 dinsdag 23 januari een muzikaal optreden met gitaar voor ouders en grootouders onder begeleiding van de muziek docenten.

Meer foto's
 
Nieuwe boeken bibliotheek
 

In de bibliotheek hebben we sinds kort een groot aantal nieuwe boeken. We hebben per leeftijdscategorie een aantal leuke nieuwe boeken aangeschaft. Zo hebben we onder andere een aantal populaire boekenseries compleet in de bibliotheek vanaf nu. 

 

Kinderen (en ouders) kunnen boeken lenen/terugbrengen op maaandag, dinsdag en donderdag bij Marco.

Sport
Clinic Zwaardvechten

Op dinsdag 16 januari hebben de leerlingen uit groep 3 t/m 8 een clinic Koreaans zwaardvechten gehad van master Lee van vechtsportschool Lee Moo Kwan. Kijjk voor de foto's in de fotoalbums op MijnSchool.

Fotoalbums
 
 

.

 

.

 
Dit is een nieuwsbrief van:
Siebe Jan Bouma school | 050-3210465