Agenda
Vakantie en margedagen 2017-2018

Vakantie 2017-2018

Kerstvakantie

23 december 2017 t/m 7 januari 2018

Voorjaarsvakantie

24 februari t/m 4 maart 2018

Goede vrijdag

30 maart 2018

2e Paasdag

2 april 2018

Koningsdag

27 april 2018

Meivakantie

28 april t/m 6 mei 2018

Bevrijdingsdag

Valt in meivakantie

Hemelvaart en dag na Hemelvaart

10 en 11 mei 2018

2e Pinksterdag

21 mei 2018

Zomervakantie 2018

21 juli t/m 2 september 2018

Gronings Ontzet

Valt in zomervakantie 2018

 

Margedagen 2017-2018 (voor alle groepen)

 

Donderdag 8 februari 2018

Dinsdag 22 mei 2018

Vrijdag 9 februari 2018

Woensdag 23 mei 2018

Donderdag 29 maart 2018

Maandag 25 juni 2018

Dinsdag 3 april 2018

Dinsdag 26 juni 2018

Verjaardagen December
 

.

Algemeen nieuws
Kom op tijd! Actie

Graag willen wij op school op tijd met de lessen beginnen. Ook voor de kinderen is het fijn als ze op tijd op school zijn en niet gehaast de klas in komen. In de week van 13 t/m 17 november konden de leerlingen, die op tijd kwamen, kaartjes verdienen. Als ze in die week vier kaartjes hadden verdiend, mochten ze een cadeautje grabbelen. Dit was een groot succes en goed om te zien hoe iedereen zijn best deed. In de week van 27 november t/m 1 december konden de kinderen weer kaartjes verdienen. Deze keer moesten er 5 kaartjes verzameld worden om te mogen grabbelen.

Schoolontbijt

Met een gezond ontbijt kun je beter leren! 

Vanaf maandag 20 november is er op maandag, woensdag en vrijdag voor leerlingen een ontbijt op school. Bijvoorbeeld een boterham, een bolletje, knäckebröd met beleg, een krentenbol of mueslibol. Dit beleg kan kaas, jam of halal vleeswaren zijn. Dit ontbijt is er voorlopig tot en met december.

 

Waarom een schoolontbijt?
Voor opgroeiende kinderen is het belangrijk gezond te eten voordat ze met de schooldag beginnen. Ze kunnen zich dan beter concentreren. En krijgen later op de ochtend geen honger of trek in snoep. Kinderen die lekker in hun vel zitten, leren het meest op school.  

De meeste kinderen eten thuis, maar soms lukt dat niet. Daarom is er vanaf volgende week drie dagen ontbijt op school. Als de kinderen ’s morgens op school komen, kunnen ze bij de ingang iets te eten pakken en in de klas opeten.

Nieuws uit de groepen
Lampionnen tentoonstelling
 

Donderdag 9 november was er weer een lampionnen tentoonstelling in de groepen van alle door de kinderen gemaakte lampionnen. Er zijn dit jaar weer prachtige lampionnen gemaakt! kijk voor de foto's in het fotoalbum op MijnSchool.

 

Fotoalbum lampionnen tentoornstelling
Koken uit de moestuin groep 5/6
 

Op 8 en 15 november heeft groep 5/6 weer gekookt. Ze hebben onder andere pasta groente taart en broodje bapao gemaakt. Kijk voor de foto's in de foto albums op MijnSchool.

Foto album
Koken groep 4
 

Op vrijdag 10 november mocht ook groep 4 koken met Juf Liza en Juf Natasja. Ook waren er een aantal moeders die mee hebben geholpen. Ze hebben een broodje hamburger en een smoothie gemaakt. Het was erg leuk en erg lekker! Kijk voor de foto's in het fotoalbum.

Fotoalbum
Gedicht Alicia & Luna
 

Wij hebben dit gedicht geschreven, omdat we bij het NOS Jeugdjournaal zagen hoe erg het milieu vervuild word. Toen dachten wij daar willen we wat aan doen. Luna had die dag daarvoor een liedje geschreven, daar moest ik aan denken en ik stelde toen voor om hetzelfde te doen maar dan een gedicht voor het milieu. Daarna hebben we heel hard aan dit gedicht gewerkt. Tot het gedicht af was. Wij hopen dat mensen hierdoor geïnspireerd raken en het milieu minder gaan vervuilen. Wij proberen nog meer gedichten te maken over dingen waar aan gewerkt moet worden.

Wij hopen dat jullie naar ons gaan luisteren en met ons mee gaan doen. 

Alicia en Luna uit groep 7/8.

Punt lezen

Om het "gewoon lezen" leuker te maken doe ik af en toe een spelletje met betrekking tot lezen. Vorige keer heb ik papegaai-lezen uitgelegd. Dit keer Punt-Lezen:

 

De kinderen lezen dan om de beurt tot aan een punt, vraagteken of uitroepteken! Dit vinden de kinderen erg leuk om te doen en zo blijft het lezen ook leuk!

Groetjes juf Natasja

Sinterklaas

Sinterklaas is weer in het land. Ook bij ons op school zijn de voorbereidingen al een tijdje aan de gang. Zo heeft de Sint gevraagd of er misschien een aantal Pieten bij ons kunnen logeren wegens gebrek aan slaapplekken. De kinderen hebben geholpen een plekje te maken waar de Pieten kunnen slapen, werken, spelen en ontbijten. Ook hebben ze een Sinterklaas-brievenbus gemaakt waar de kinderen tekeningen en andere post voor de Sint in kunnen doen.

 

Dinsdag 5 december komt de goede oude Sint gelukkig ook weer met zijn pieten bij onze school op bezoek. Om half 9 verzamelen we ons, met ouders en kinderen op het CruyffCourt om hem van harte te verwelkomen en toe te zingen!
Daarna zal hij even een kopje koffie drinken en begint hij zijn bezoek in het speellokaal bij de kinderen en de ouders van groep 1/2. Wij zorgen ervoor dat er foto's gemaakt worden, gelieve dat zelf niet te doen. De ouders van de andere groepen brengen na de intocht hun kinderen gewoon naar hun eigen groep. De Sint en zijn pieten vervolgen hun bezoek daarna naar de groepen 3 tot en met 8.
We maken er een feestelijke dag van!

Sport
Vechtsportexperience

Vanaf dinsdag 5 december gaat een nieuwe schoolsportclub van start: "Vechtsportexperience". Iedere dinsdagmiddag kunnen kinderen uit de Oosterparkwijk in de Dojo van Taekwondo Meijer gratis kennismaken met verschillende vechtsporten. De lessen zijn van 15.00-16.00u. 

Programma:

Week 49 t/m week 51(5-12-19 december): Koreaans karate/zwaardvechten door Lee Moo Kwan

Week 2 t/m week 4 (9-16-23 januari): Pencak silat, Kickboxing & MMA door Go4Fitness

Week 5 t/m 7 (30 januari/6-13 februari): Taekwondo door Taekwondo Meijer

Aanmelden:

Je kunt je aanmelden voor ieder blok door een mail te sturen naar aj.kuipers@hvdsg.nl. Vermeld je naam en het blok waaraan jij wilt deelnemen

 
 
Dit is een nieuwsbrief van:
Siebe Jan Bouma school | 050-3210465