Agenda
Vakantie en margedagen 2017-2018

Vakantie 2017-2018

Kerstvakantie

23 december 2017 t/m 7 januari 2018

Voorjaarsvakantie

24 februari t/m 4 maart 2018

Goede vrijdag

30 maart 2018

2e Paasdag

2 april 2018

Koningsdag

27 april 2018

Meivakantie

28 april t/m 6 mei 2018

Bevrijdingsdag

Valt in meivakantie

Hemelvaart en dag na Hemelvaart

10 en 11 mei 2018

2e Pinksterdag

21 mei 2018

Zomervakantie 2018

21 juli t/m 2 september 2018

Gronings Ontzet

Valt in zomervakantie 2018

 

Margedagen 2017-2018 (voor alle groepen)

 

Woensdag 22 november 2017

Dinsdag 22 mei 2018

Donderdag 8 februari 2018

Woensdag 23 mei 2018

Vrijdag 9 februari 2018

Maandag 25 juni 2018

Donderdag 29 maart 2018

Dinsdag 26 juni 2018

Dinsdag 3 april 2018  

 

Verjaardagen November 2017
 

  Hartelijk Gefeliciteerd!

Lampionnen tentoonstelling

Op donderdag 9 november van 16:30 tot 17:30 uur is er weer een lampionnententoonstelling in de klassen waar de kinderen hun gemaakte lampionnnen zullen laten zien. Ook de peuterspeelzaal doet mee! Hier kunt u ook even naar binnen lopen.

Algemeen nieuws
MijnSchool App

Sinds kort hebben wij als school een MijnSchool App. Met deze app blijft u eenvoudig op de hoogte van alles wat er op school speelt. De app is te vinden in de Google Play store (Get there ict) en in de Apple store; MijnSchool.

Let op: Er is ook een app die Mijnschoolinfo heet. Dit is niet de goede app!

 

Alle kinderen hebben een korte instructie op papier meegekregen voor het juist instellen van de app. Heeft u hulp nodig of vragen over de app, dan kunt u even binnen lopen bij Liza en/of Marco.

 
Nieuws uit de groepen
Kleedjesboekenmarkt

In het kader van de kinderboekenweek hebben we op dinsdag 10 oktober een kleedjesboekenmarkt gehouden in het speellokaal. Alle kinderen mochten boeken verkopen tot € 1,- per stuk. Van onze directeur Aly kregen alle kinderen € 0,50 cent om een boek te kunnen kopen.

 
Estafetteloop Oosterparkwijk

Op vrijdag 29 september vond na 68 jaar de tweede Estafetteloop Oosterparkwijk plaats. Aan de loop deden 164 kinderen mee uit de groepen 6, 7 en 8 van drie basisscholen uit de wijk: de Borgmanschool, De Kleine Wereld en de Siebe Jan Boumaschool. In teams van vier bonden de scholieren per klas de strijd met elkaar aan. De route, met rondjes van 1 kilometer, leidde om de vijver in het Pioenpark. De kinderen van onze school deden het erg goed. In de wedstrijd tussen de leerlingen van groep 8 bleken de deelnemers van de Siebe Jan Boumaschool het sterkste: Yadi, Yassin, Mees en Nick mochten een beker in ontvangst nemen. Verder was er een beker voor Alfred die, ondanks een handicap, de race heeft uitgelopen.

 
Koken uit de moestuin groep 7/8
 

Koken uit de moestuin 11 oktober groep 7/8

 

Kooklessen

Hallo allemaal,

Wij gaan jullie vertellen wat wij in de 3e les voor leuks hebben gekookt. De 3e les hebben we broodje bapao gemaakt. Het was super leuk!! We hebben veel samengewerkt en veel dingen geleerd.
Ik zou het graag nog een keer willen doen helaas is het maar 3 keer en niet elke week het was heel gezellig. En koken word misschien mijn hobby, want door dit wat we hebben beleeft vind ik koken leuker dan eerst. We kregen les van Tamar en Inez ( waren hele lieve mensen hoor)

Gemaakt door: Aya en Lina

 

Koken uit de moestuin 18 oktober groep 7/8

 

Zelfgemaakte loempia's.

Hallo allemaal zo maakten wij de loempia’s.

Als eerst moesten we tiptop verse groenten snijden. Daarna gingen we ze koken. En een paar mensen moesten eieren klutsen en daarna gaan bakken. We moesten het allemaal in één bak gooien, daarna kregen wij een uitleg over vouwen van loempia’s. En drie kids mochten frituren en dat klaarmaken. Er was ook chili saus het was heerlijk! Meester Jeroen vond dat ook. En alle andere leerkrachten mochten er ook 1 proeven. Heerlijk vonden ze het allemaal!

Dat was ons stukje doei groeten,

Yadi en Nick de Hei

Papegaai-lezen

Achter de schermen bij de leesgroepjes:

Als onderwijsassistent houd ik mij voornamelijk bezig met lezen. Maar daar krijgen jullie als ouders weinig van mee, dus leek het mij leuk er wat over te vertellen. Om het "gewoon lezen" leuker te maken doe ik af en toe een spelletje met betrekking tot lezen. Zo heb je bijvoorbeeld Papegaai-lezen:

De kinderen lezen dan in duo`s, het eerste kind leest een zin, en het tweede kind herhaalt de zin en leest er een nieuwe zin bij. Zo lees je een bladzijde of soms wel meer als het lukt. Je moet dus zeker goed opletten waar je moet beginnen. Dit vinden de kinderen erg leuk om te doen en blijft het lezen ook leuk!

Groetjes juf Natasja

Nick bij "De boer op"

Waar komt ons eten vandaan? Alina Kiers zoekt het uit samen met een kind uit de Stad Groningen. In deze aflevering gaat Alina met Nick naar Het Geweide Hof in Garmerwolde om graan op te halen. Daarna gaan ze naar Klein Wetsinge om in de molen De Wetsinger bloem te maken. ‘De Boer Op’ is een samenwerking van OOG, de Gemeente Groningen en Reframe in het kader van de ‘Healthy Aging Week 2017'

 

 

Bekijk de aflevering
 
Nieuws uit de wijk
Sint Martinus Lampionnenwedstrijd
 

Voederbieten lampionnenwedstrijd op woensdag 8 november in de Martinikerk.

Sport
Gezond scoren
 

Onze school doet mee aan Gezond Scoren. Gezond Scoren is een gezondheidsproject van FC Groningen voor kinderen uit groep 5 t/m 8. Het doel van het project is om kinderen en hun ouders bewust te maken van gezonde voeding en een gezonde leefstijl.

Zes weken lang komt elke week een gezondheidsthema aan bod: ontbijten, groente en fruit, bewegen, geluk, water drinken en slapen. In de klas wordt elke week een kort filmpje bekeken waarin een speler van FC Groningen de hoofdrol speelt en zal het thema terug komen in het lesprogramma. Daarnaast zal ook elke week tijdens de gymles een spel gespeeld worden waarin het gezondheidsthema van de week terug komt.

Wij zijn maandag 2 oktober gestart met Gezond Scoren en het project duurt tot eind november.

 

Pleinspelen

Vanaf deze week wordt in de Oosterparkwijk gestart met het aanbieden van pleinspelen op de basisscholen en op de verschillende kinderopvang locaties in de wijk. De Siebe Jan Boumaschool neemt ook deel aan dit project.

Elke week staat het "spel van de week" week centraal. In alle klassen wordt het spel van de week op het digibord uitgelegd en elke maandag gaan de leerlingen in de gymles het spel oefenen. Tijdens alle kleine en grote pauzes kunnen de leerlingen het spel spelen op het plein. De planning en het spel van de week hangt op een vaste plek in de school, vlak naast de ingang onder de trap. 

In de periode tussen de herfstvakantie en kerstvakantie komt buurtsportcoach Albert Jan elke woensdag in de kleine pauze het spel van de week begeleiden. Op andere momenten zijn leerkrachten van onze school op het plein aanwezig om het spel te begeleiden.

 
Bslim Ooosterparkwijk

Kijk voor het nieuwe Bslim programma op de website van sport050.

Programma Bslim
 
Dit is een nieuwsbrief van:
Siebe Jan Bouma school | 050-3210465