Agenda
Vakantie en margedagen 2017

Vakantie 2017 voor leerlingen

 

Zomervakantie

22-07-2017 t/m 03-09-2017

 

Wisselochtend

Woensdag 12 juli van 8:30 tot 10:30 uur is de wisselochtend. 

Zomerfeest
 

HET IS BIJNA ZOVER; HET ZOMERFEEST

Vrijdag 14 juli is ons ZOMERFEEST. Dat is al over 2 weekjes!

Het feest is van 16:30 tot 20:00 uur.

 

De kinderen hebben paaseitjes verkocht en lege flessen opgehaald en van dat geld hebben we o.a. een springkussen, voetbalschijf en zomerse spelletjes gehuurd. De kinderen hebben dus echt zelf meegeholpen om dit feest te realiseren. DJ Jasper komt op ons feest draaien en natuurlijk is er de Talentenshow! Ballonnenclown Joepie komt ballonfiguren maken en je kunt je laten schminken; dit is gratis.

 

Er zal ook een verloting plaatsvinden. Er zullen 2 tafels met cadeaus staan allen voorzien van een lotnummer. Tijdens het feest kunnen er lootjes gekocht worden voor de verloting; kinderlootjes voor €0,20 per stuk en grote kinderen/volwassen lootjes voor €0,50 per stuk. We hebben heel veel mooie en leuke prijzen. Als je lootjes wilt kopen, vergeet dan niet om wat geld mee te nemen naar het feest. Hopelijk win je een mooie prijs!

 

Van al die gezelligheid krijg je best zin in eten...

De kinderen kunnen een (GRATIS) consumptie-kaart ophalen en daarmee hebben ze recht op 2x ranja, een suikerspin, een wafel, popcorn en een broodje (halal) knakworst. Er zal een tafel staan waar men consumptie-muntjes kan kopen; Deze kosten €0,50 per stuk. Voor drinken betaal je 1 muntje. Ook is er een barbecue, voor 3 consumptie-muntjes (is dus €1,50) kun je hier een (halal) kipsaté of een broodje (halal) hamburger kopen. Er zullen ook wat gratis hapjes klaar staan.

 

De kinderen gaan de komende weken met handvaardigheid versiering etc. voor het feest maken.

 

We hopen iedereen op het ZOMERFEEST op 14 juli te zien, zodat we gezellig met z'n allen het schooljaar af kunnen sluiten. Dus ook u als ouder/verzorger en broertjes en zusjes van de kinderen zijn van harte welkom!

Verjaardagen Juli
 

Van harte Gefeliciteerd!

VakantieBieb
 

Lezen in de vakantie met de VakantieBieb-app!

Kinderen die gedurende de zomervakantie weinig lezen, vallen al snel 1 à 2 AVI-niveaus terug in hun leesontwikkeling. Uit onderzoek blijkt dat doorlezen tijdens de vakantie deze terugval tegengaat. De VakantieBieb-app is vanaf 1 juni 2017 weer beschikbaar. De app kan al ruim voor de zomervakantie worden gedownload, zodat de keuze van ebooks tijdens de les besproken kan worden. Vanaf 1 juni zijn op www.vakantiebieb.nl een instructiefilmpje en een interactieve challenge beschikbaar.

Algemeen nieuws
Rapportgesprekken

Vanaf begin juli zijn er weer rapportgesprekken. Via MijnSchool kunt u zelf de datum en tijd inplannen bij de groep van uw kind(eren).

Invoering continurooster

Eén van de zaken die we gelijk moeten trekken als we samenwerken en uiteindelijk samen opgaan in een nieuwe school is het lesrooster.

Uit de ouderpeiling blijkt dat de ouders die hebben meegedaan bijna allemaal tevreden zijn met het invoeren van een continurooster. Er was één ouder die aangegeven heeft ontevreden te zijn. Bij de keuze over welke variant de voorkeur heeft, was er een kleine meerderheid voor het 5 gelijke dagen model. Dit was ook, met voorsprong, de voorkeur bij de ouders van de Borgmanschool (locatie Vinkenstraat). Bij de medewerkers was er meer verdeeldheid, maar zij realiseren zich ook dat de schooltijden gelijk getrokken moeten worden. Na een goede afweging te hebben gemaakt heeft de MR ingestemd met het invoeren van een continurooster en wel het 5 gelijke dagen model. Concreet betekent dit dat alle kinderen alle dagen van 8:30 - 14:00 uur naar school gaan! Dit nieuwe rooster wordt ingevoerd met ingang van het nieuwe schooljaar op maandag 4 september.

De komende weken maken we afspraken over de invulling van de pauzes. Zodra deze afspraken zijn gemaakt zullen we u hierover informeren.

Aanmelding broertjes/ zusjes

Wanneer u al een kind bij ons op school heeft en u weet nu al dat een broertje of zusje volgend schooljaar ook bij ons op school komt, dan zouden wij het zeer op prijs stellen wanneer u hem/haar zo spoedig morgelijk bij ons aanmeldt. Dit in verband met de prognoses voor het schooljaar 2017-2018. Een aanmeldingsformulier kunt u ophalen bij Liza Burema.

Foto's en documenten MijnSchool

In de vakantie zal er een zomerstop zijn van MijnSchool. Tijdens deze stop zullen er updates plaatsvinden en verdwijnen de documenten en de foto's van MijnSchool. Mocht u documenten of foto's nog willen downloaden, dan kan dit nog tot 31 juli.

Nieuws uit de groepen
Groep 3 op bezoek bij de bibliotheek

Op 9 juni is groep 3 naar de bibliotheek geweestWe kwamen natgeregend terug op school maar vonden het een leuk bezoek. Zie het fotoalbum.

Fotoalbum
 
Discofeestje groep 4/5

De kinderen hebben met de PBS muntjes een beloning verdiend. De beloning is; Een discofeestje van een uur na schooltijd. Dit zal gehouden worden op donderdag 6 juli van 15:00 uur tot 16:00 uur.

Natuurfilm Oosterpark
 

In opdracht van het buurtproject "Groen dichterbij" is natuurfilmer Hilco Jansma in drie sessies met de kinderen van groep 7/8 op zoek geweest naar waterbeestjes, insecten, bloemen en planten en waterdieren. Zodra de film helemaal klaar is zult u vast een uitnodiging krijgen om het eindresultaat te komen zien. Voor de kinderen was het nu al een groot succes. Kijk voor de foto's in het fotoalbum.

Fotoalbum
 
Dit is een nieuwsbrief van:
Siebe Jan Bouma school | 050-3210465