Agenda
Agenda

Vakantie 2017 voor leerlingen

 

Goede vrijdag

14-04-2017

2de Paasdag

17-04-2017

Aprilvakantie

22-04-2017 t/m 30-04-2017

Bevrijdingsdag

05-05-2017

Hemelvaart

25-05-2017 t/m 28-05-2017

2de Pinksterdag

05-06-2017

Zomervakantie

22-07-2017 t/m 03-09-2017

 

 

Margedagen 2017 voor leerlingen

 

Dinsdag

 6 juni 2017

Groep 1 t/m 4

Dinsdagmiddag

 6 juni 2017

Groep 5 t/m 8

Maandag

 26 juni 2017

Groep 1 t/m 8

Algemeen nieuws
Algemeen nieuws
 
 • Acties zomerfeest

De feestcommissie is druk bezig met de voorbereidingen van Het Zomerfeest dat gehouden zal worden op vrijdag 14 juli van 16:30-20:00 uur. Het is een feest voor alle kinderen, ouders en team van de Siebe Jan Boumaschool. Om extra geld in te zamelen hebben we een Statiegeldflessen-actie bedacht. Leerlingen en/of ouders kunnen hier lege statiegeldflessen inleveren en ons zo helpen. Bij de kleuters in het gebouw staat bij de keuken een grote doos waar ze in kunnen, deze hebben jullie wellicht al wel zien staan.

Daarnaast hebben de kinderen paaseitjes verkocht om extra geld in te zamelen. Deze actie was zo'n succes dat er extra paaseitjes bijbesteld moesten worden. De kinderen hebben met elkaar 1015 zakjes paaseitjes verkocht!

 • Zwerfafval opruimen

​Op vrijdag 7 april gaan we weer de wijk in om zwerfafval op te ruimen om op deze manier, samen met de bewoners, andere scholen en verenigingen, te zorgen voor een schone woon- en leefomgeving. Net als andere jaren worden de benodigde materialen aangeleverd door de gemeente.

 • Schoolvoetbaltoernooi 2017

​Dit jaar deed onze school weer mee aan het schoolvoetbaltoernooi op woensdag 29 maart met één jongensteam en één meisjesteam. De jongens hebben in een hele sterke poule helaaas 3 keer verloren. De meisjes hebben 2 keer gewonnen en 2 keer verloren. Het was een leuke dag en iedereen ging moe naar huis.

 • Ontbijt in de klas

Op woensdag 12 april is er weer paasontbijt op school en op vrijdag 21 april zal er voorafgaand aan de Koningsspelen ook een ontbijt in de klas zijn.

Nieuws uit de groepen
Nieuws uit de groepen
 
 • Groep 3

​Maandag 20 en dinsdag 21 maart heeft groep 3 opgetreden voor de ouders en de kleuters. Het was heel leuk en de kinderen hebben heel erg hun best gedaan! Kijk voor foto's in het fotoalbum op MijnSchool.

https://siebejanboumaschool.mijnschool.nl/mijnschool/fotoalbums/index.html

 • Groep 7/8

​Gratis boek voor groep 7/8.

Geef mij maar een boek! is een initiatief van de landelijke boekhandels. Ieder jaar kiest de boekhandel een nieuw boek (vorig jaar was dat Oorlogswinter van Jan Terlouw). Ook onze school is enthousiast over dit initiatief en heeft besloten iedere leerling van groep 7/8 het actieboek van dit jaar, ‘Achtste-groepers huilen niet', gratis aan te beiden. Wij vinden het belang van leesbevordering heel groot en hopen zo de kinderen nog extra te stimuleren tot het lezen.

 • Cito Eindtoets

Op 18, 19 en 20 april hebben de leerlingen van groep 8 de Centrale Eindtoets van Cito. Drie ochtenden zullen er toetsen gemaakt worden. Op dit moment is meester Peter druk bezig om in groepjes de kinderen voor te bereiden op deze toets. Uitgebreide informatie:

http://www.centraleeindtoetspo.nl/leerlingen-en-ouders

 • Girlsday 2017

Net als vorig jaar doen wij als school weer mee aan Girlsday op donderdag 13 april. Girlsday is een initiatief van VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek, om meisjes op jonge leeftijd kennis te laten maken met bèta, techniek en ICT. Girlsday is bedoeld voor de meiden van groep 8. Voor dit jaar gaan we met de meiden van groep 7/8. Deze gaan met een bus langs bij onder meer de Hanze Hogeschool, Jonge Onderzoekers en zeer waarschijnlijk nog een bedrijf. De exacte invulling van deze dag wordt later bekend.

Meer informatie op http://www.vhto.nl/projecten/girlsday/over-girlsday

 • Debatbattle Week van het geld

​In het kader van de Week van het Geld 2017 heeft groep 7/8 les gehad ter voorbereiding op de Debatbattle tijdens het Geldfestival in de EuroborgNa twee heel goed verlopen debatten werd Jacco Hage door de klas als winnaar van de klassebattle aangewezen met een hele mooie tweede plaats voor Nick Greving. Jacco zal onze school dan ook in de Euroborg vertegenwoordigen tijdens de debatbattle van Groningen.

 • Free Running

Maandag 20 maart hebben de leerlingen een clinic Free Running gehad! Zij hebben geleerd om op verschillende manieren over de materialen heen te komen. Het was ontzettend leuk en leerzaam!! Het is mogelijk om twee keer gratis een proefles te volgen! Daarna voor een klein bedrag per maand. Kijk voor meer informatie op http://www.kvgroningen.nl (Vanaf 7 jaar). Kijk voor leuke foto's in het fotoalbum op MijnSchool. 

https://siebejanboumaschool.mijnschool.nl/mijnschool/fotoalbums/index.html

Bekijk alle foto's
Nieuws uit de wijk
Nieuws uit de wijk
 
 • Voetballen voor het goede doel​
 • Buitenspeeldag woensdag 14 juni 2017

De Landelijke Buitenspeeldag vindt ook dit jaar weer plaats in de Oosterparkwijk. Er is een commissie druk bezig om allerlei leuke activiteiten te bedenken. Nadere bijzonderheden volgen nog.  Maar, misschien goed om de datum alvast in uw agenda te zetten. De Buitenspeeldag vindt plaats op woensdag 14 juni. Heeft u leuke ideeën of wilt u meehelpen bij de organisatie, dan kunt u zicht melden bij Louise Hindriks en Bahar Kuipers.

 
Dit is een nieuwsbrief van:
Siebe Jan Bouma school | 050-3210465