Agenda
Agenda

Vakantie 2017 voor leerlingen

 

Voorjaarsvakantie

18-02-2017 t/m 26-02-2017

Goede vrijdag

14-04-2017

2de Paasdag

17-04-2017

Meivakantie

22-04-2017 t/m 30-04-2017

Bevrijdingsdag

05-05-2017

Hemelvaart

25-05-2017 t/m 28-05-2017

2de Pinksterdag

05-06-2017

Zomervakantie

22-07-2017 t/m 03-09-2017

 

 

Margedagen 2017 voor leerlingen

 

Donderdag

 9 februari 2017

Groep 1 t/m 8

Dinsdag

 6 juni 2017

Groep 1 t/m 4

Dinsdagmiddag

 6 juni 2017

Groep 5 t/m 8

Maandag

 26 juni 2017

Groep 1 t/m 8

Algemeen nieuws
Algemeen nieuws
 

Wethouder plaatst vignet Gezonde School bij OBS Siebe Jan Boumaschool

OBS Siebe Jan Boumaschool heeft als eerste school in Groningen het vignet Gezonde School ‘Sociale welbevinden en Veiligheid’ behaald. Met het vignet Gezonde School laat OBS Siebe Jan Boumaschool zien dat de school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen.

 

Het certificaat Welbevinden en sociale veiligheid toont aan dat het team en de schoolleiding zorgdraagt voor het welbevinden en de sociale veiligheid van leerlingen. Hierdoor voelen leerlingen zich prettig en veilig op school. Om dit te realiseren werkt de Siebe Jan Boumaschool met de aanpak Positive Behaviour Support. Gewenst gedrag wordt gestimuleerd aan de hand van de pijlers; plezier, betrouwbaarheid en zelfstandigheid.


Officiële onthulling
De school is trots op het behaalde resultaat en heeft daarom wethouder Ton Schroor (onderwijs) gevraagd het vignet op gepaste wijze te onthullen. Daarvoor werd wel enige actie van de wethouder verwacht. Het bordje moest namelijk nog bevestigd worden aan de muur van de school. Dit bleek geen enkel probleem te zijn voor Ton Schroor.


Directeur Aly Oosterwijk is blij met het logo van Gezonde School aan de muur. ‘Iedereen op het schoolplein kan nu zien dat onze school een gezonde school is! Siebe Jan is de eerste basisschool in de stad Groningen die op dit onderdeel het predicaat heeft gekregen. Best bijzonder dus.’


Siebe Jan Boumaschool mag zich voor de komende drie jaar Gezonde School noemen en zal daarmee actief aan de slag blijven. Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties. Meer informatie over (het vignet) Gezonde School is te vinden op www.gezondeschool.nl.

Foto: Henk Tammens

 

Om alvast in de agenda te zetten:

  • Op dinsdag 23 mei 2017 gaat de hele school op schoolreis naar Wildlands!
  • Zomerfeest Siebe Jan Boumaschool op vrijdag 14 Juli 2017 van 16:30 tot 20:00 uur.
Nieuws uit de groepen
Nieuws uit de groepen
 
  • ANWB Streetwise op school

Op dinsdag 7 februari 2017 organiseert ANWB Streetwise, een spannend verkeersprogramma. ANWB Streetwise leert alle kinderen van de basisschool beter om te gaan met het huidige verkeer. De Siebe Jan Boumaschool vindt het belangrijk die ‘straatwijsheid’ mee te geven en biedt de kinderen graag ANWB Streetwise aan. In verschillende praktijklessen leren de kinderen over het gebruik van gordels, kinderzitjes, remweg en reactiesnelheid. ANWB Streetwise bestaat uit 4 onderdelen:

  • In Toet toet leren de kinderen van groep 1 en 2 in de speelzaal verkeersgeluiden herkennen en oefenen het veilig oversteken. Daarnaast wordt geoefend met de autogordel in combinatie met het kinderzitje.
  • Tijdens Blik en klik leren de kinderen van groep 3 en 4 in de gymzaal over veilig oversteken. Het belang van het dragen van de gordel en gebruik van een kinderzitje in de auto wordt geoefend met een spannende gele elektroauto.
  • Hallo auto leert de kinderen van groep 5 en 6 over de remweg van een auto en de invloed van reactietijd op die remweg. Kinderen nemen zelf plaats op de bijrijdersstoel van een ANWB lesauto en mogen zelf remmen. Ook het belang van het dragen van een veiligheidsgordel en een stoelverhoger komt in deze les aan bod.
  • Trapvaardig tenslotte traint de kinderen van groep 7 en 8 op het schoolplein in praktische fietsvaardigheid. De leerlingen fietsen over een uitdagend parcours en trainen moeilijke manoeuvres. Ook rijden ze met een zware rugzak op. Hiermee worden de kinderen voorbereid op het zelfstandig fietsen naar de middelbare school.

Daarnaast is er de iCheck, waarmee een simpele maar doelmatige indicatieve oogmeting uitgevoerd wordt. De iCheck is speciaal ontwikkeld voor ANWB Streetwise en is een vast onderdeel van Blik en klik. Daarnaast wordt er een iCheck uitgedeeld voor de groepen 5 t/m 8, waarmee de leerkracht zelf in de klas de oogmeting kan uitvoeren.

  • Meekijkuurtje in de klas

​​​Van 7 t/m 17 februari willen wij als school een 'meekijkuurtje' organiseren. Regelmatig krijgen we te horen, dat het leuk zou zijn om tijdens het lesgeven in de klas te kijken. Ook aan het begin van het schooljaar is dit tijdens de kennismaakgesprekken aangegeven. Ouders/verzorgers kunnen dan op een ochtend een uur meekijken in de klas en na afloop napraten met Aly Oosterwijk of Natascha de Vries. Voor elke klas wordt er een 'meekijkuurtje' georganiseerd.

Nieuws uit de wijk
Nieuws uit de wijk
 
  • Top Sportdag Groningen. Unieke Sportdag voor iedereen!

Heb jij altijd al een keer met professionele sporters willen sporten? Dan is dit je kans! Woensdag 22 februari 2017, in de voorjaarsvakantie, zullen FC Groningen, Abiant Lycurgus, Donar, Nic./Alfa-college, GIJS Groningen en GHHC Groningen een sportdag organiseren. Deze sportdag is geschikt voor elke sporter! Valide en verstandelijk beperkte kinderen tussen de 8 en 15 jaar zullen samen verschillende sporten gaan beleven zoals voetbal, volleybal, basketbal, korfbal en floorbal. Deelnemers met een lichamelijke beperking vanaf 8 jaar zullen een dagdeel, ingedeeld op leeftijd, sporten gaan beleven die aangeboden worden door stichting BEA. Deze activiteiten zullen onder andere zijn; elektrisch rolstoelhockey, zitvolleybal, rolstoelbasketbal en zelfs handbiken (vanaf 15 jaar)! Wil jij kennis maken met een andere sport, een topsporter of gewoon een fantastische sportdag beleven? Schrijf je dan nu kosteloos in via deze link! http://www.fcgroningen.nl/maatschappelijk Let op, er is een limiet aan inschrijvingen, wees er snel bij! Vol is vol! 
Sportdag op woensdag 22 februari 2017 bij het Alfa-college Sport en Bewegen.

 
Dit is een nieuwsbrief van:
Siebe Jan Bouma school | 050-3210465