Agenda
Agenda

Vakantiedagen 2015-2016

Zomervakantie 2015 16 juli t/m 28 augustus 2016 

 

 

Algemeen nieuws
 
 • MijnSchool

Ouders hebben inmiddels een activeringsmail ontvangen van MijnSchool.  Mocht u hem niet ontvangen, kijk dan ook even in uw spam box en anders neemt u even contact op met Liza Burema van de administratie. De inlog voor MijnSchool kunt u terugvinden op onze website: https://siebejanboumaschool.o2g2.nl/mijnschool

Belangrijk is dat alle ouders zijn/haar account gaat activeren, anders mist u een groot deel van de berichten over uw kind(eren)!

Na de zomervakantie krijgt u alle nieuwtjes, berichten, foto’s etc. vanuit de groep(en) van uw kind(eren) via MijnSchool!

 

 • MijnSchool ouderportaal op slot tijdens de vakantie!

‚ÄčBeste MijnSchool gebruikers,
Nu de dagen langer en warmer worden komt het eind van het schooljaar in zicht. Vakantie!
Ook het MijnSchool ouderportaal neemt een break. Het portaal en MijnSchoolbeheer is gesloten van: 29 juli t/m 14 augustus. Tijdens deze periode wordt het ouderportaal opgeschoond. Mocht u nog foto's willen downloaden, doet u dit dan voor 22 juli.

 

 • Klassenwissel

Op de laatste woensdag van dit schooljaar 13 juli is er een klassenwissel.

Op deze ochtend gaan alle leerlingen gelijk om half 9 naar de groep waar ze volgend schooljaar in komen te zitten. Om 10 uur gaan ze terug naar eigen groep.

Volgende week tijdens de rapportgesprekken krijgt u te horen naar welke groep uw zoon/dochter gaat.

 

 • Derwin afwezig

Beste ouders/verzorgers,

U zult het al gehoord hebben van uw kind(eren) dat meester Derwin de gymleraar ziek is. Twee weken geleden was er een invaller eenmalig en vanaf vorige week hebben we tot aan de zomervakantie kunnen regelen dat er een vaste vakleerkracht is, zij heet Karen. Wij wensen Derwin heel veel beterschap toe!

 

In de maand juli hebben we de volgende activiteiten staan:

 • Schoolreisjes

Groep 1 en 2: dinsdag 12 juli  8:45-15 uur naar Sprookjeshof in Zuidlaren

Groep 3 en 4: donderdag 7 juli  8:45-17 uur naar Duinen Zathe in Appelscha

Groep 5 en 6: vrijdag 1 juli  8:30-15:12 uur naar Doezoo/Insectenwereld in Leens

 

 • Nieuwe tennistafel op ons schoolplein

Sinds deze week hebben wij een nieuwe tennistafel op ons plein.

Begin juni was er een groot internationaal congres in de stand ‘Building the future of health’. Ter gelegenheid van dit congres was er een randprogramma waarin het sportief gebruik van de openbare ruimte onder de aandacht werd gebracht. Nu was het ook geregeld dat er 6 tafeltennistafels werden geschonken. Die werden tijdens het congres tijdelijk op het Martinikerkhof (2) geplaatst en bij het Infoversum (4). Twee ervan moesten na 5 juni op een definitieve plaats worden gezet. Alleen was de vraag waar! De scholen in stad Groningen konden hierop reageren. Door een snelle reactie van Marije Vellinga kunnen we nu genieten van deze mooie tennistafel.

Het plaatsen van deze tennistafel ging niet echt gemakkelijk, maar dankzij een aantal collega's heeft het nu een mooi plekje op ons plein

 

 • High Tea

Woensdag 1 juni was er weer een High Tea voor alle ouders die hebben geholpen op school.

Met de High Tea willen we iedereen bedanken die op school heeft geholpen of iets voor de school heeft gedaan. Natuurlijk helpt u niet alleen de school, maar vooral ook de kinderen die op school zitten. Wij, het team OBS Siebe Jan Boumaschool, zijn dan ook erg blij met uw hulp.

De leerkrachten hebben het voorbereid, hapjes gemaakt en de MFR gezellig aangekleed. Ondanks het warme weer waren er weer veel mensen gekomen. Het was erg gezellig en er is natuurlijk door iedereen volop gegeten.

 

 • Moestuintjes

Zoals u waarschijnlijk al hebt gezien, gaat het erg goed met de moestuinbakken. De bakken worden steeds groener. De kinderen van groep 3 t/m 6 hebben het er op dinsdag druk mee. Samen met Xandra en Anja zijn ze al flink aan het oogsten. De eerste lekkere hapje zijn al klaargemaakt en opgegeten.

Nieuws uit de groepen
Nieuws uit de groepen
 

Groep 4:

De kinderen hebben voor onze PBS muntjes heel lang moeten sparen, want ze hadden een bijzondere wens. De wens was: een disco feestje na school en met echte discolampen, lekkers en met muziek natuurlijk.

De PBS muntjes worden uitgedeeld voor goed gedrag. Vooral algemeen gedrag. Zoals, zachtjes op de gang, elkaar helpen, handen wassen na de wc. enz.

Ze hebben er hard voor gespaard en nu was het zover! Er waren genoeg muntjes gespaard voor een feestje. Op vrijdag 10 juni  van 12 uur tot 1 uur hebben de kinderen een disco feestje gehad.

De filmpjes kunt u terugvinden in MijnSchool bij de documenten 

https://siebejanboumaschool.o2g2.nl/mijnschool/documenten/index.html

 

 • Smaaklessen

Wij zijn als laatste van de school gestart met de kook en smaaklessen. De afgelopen weken hebben we geleerd over smaken. We hebben geprobeerd smaken te herkennen. Ook de schijf van 5 en gezond en ongezond kwamen aan bod. 

De foto's kunt u terugkijken op MijnSchool: 

 https://siebejanboumaschool.o2g2.nl/mijnschool/documenten/index.html

 

Groep 6/7:

Uit zo'n 250 inzendingen hebben Daniëlla vd Veen en Merijn Harmanni uit groep 7 het tot de finale van de Kinderdichter van Groningen 2016 geschopt. Samen met nog 11 finalisten werd op 17 juni in een bomvol VRIJDAG theater (voormalig Prinsentheater) aan de Noorderbuitensingel gestreden om de opvolging van Jacco Hage als kinderdichter.

Iedere deelnemer moest op het podium twee zelfgemaakte gedichten voordragen en Daniëlle en Merijn deden dit heel goed! Een jury, waarin ook Jacco zat, beoordeelde niet alleen de gedichten, maar ook de voordracht.

Helaas komt de opvolger van Jacco dit jaar niet van onze school, maar 'onze' twee deelnemers hebben het prima gedaan en mogen trots zijn op dat ze bij de laatste dertien van de stad Groningen zijn gekomen.

Een filmpje van de voorbereiding vind u bij RTV Noord.

Meer foto's in het fotoalbum hier in MijnSchool.

 

Groep 8:

Afscheid meester Rob.

Na een jaar met plezier lesgegeven te hebben op de Siebe Jan Boumaschool zal ik na dit schooljaar afscheid nemen. Ik ben door O2G2 ingezet op een andere school, namelijk het Karrepad. Bij aanvang van schooljaar 2015-2016 was het al duidelijk dat ik helaas maar voor een jaar kon blijven op de Siebe Jan Boumaschool. Ik wil het team, ouders en kinderen bedanken voor dit mooie jaar en wie weet tot ziens.

Meester Rob

 

 • Schoolkamp 2016

De kinderen van groep 7 en 8 zijn in juni op kamp geweest. Hieronder 2 verslagen. De rest van de verslagen en de foto's kunt u vinden in het ouderportaal MijnSchool. https://siebejanboumaschool.o2g2.nl/mijnschool/index.html

 

 • We kwamen  aan bij de Veenhorst

  en toen gingen we voetballen

  en toen gingen we op de bank liggen

  en toen gingen we slapen 

  en toen werden we te vroeg wakker gemaakt 

  en toen gingen we naar het zwembad

  en toen gingen we naar de molen 

  en toen gingen we een ijsje eten

  en toen hadden we bonte avond 

  en toen kwam er een ei over mijn hoofd

  en toen gingen we  slapen

  en toen gingen we naar huis

  P.S.- DE TOENEN ZIJN MET EXPRESIE GEPLAATST!!!

  Door: Kyran 

 • Maandag ochtend gingen we om kwart voor tien vertrekken naar Midlaren . We hadden een pauze bij de hortus. En het park was helemaal in chineese thema. En we deden in die tuin een bingo je moest allemaal voorwerpen zoeken . En toen was ik kwijt geraakt en ik was bang en riep kumba! Want zij zat in mijn groepje .En toen had meester Rob en meester Peter mij gevonden . Vervolgens was het twaalf uur en gingen we weer veder. Daarna kwamen we aan bij Midlaren. En toen moesten we allemaal in de speeltuin zitten. En het eerste wat me opviel was de lange kabelbaan. Toen kwam de eigenaar en hij heet hans. Hij vertelde een en ander en  hij ging weer weg.We gingen naar onze slaapkamer en die was best wel groot .Ik sliep onder Priscilla. Daarna gingen we naar Zuidlaren meer . Ik sprong er in en het water was koud! niet normaal maar naar een tijdje was het water lekker lauw. En toen gingen we naar een tijdje weer terug. Vervolgens gingen we friet eten en we gingen ook spook tocht doen en ik schrok het meeste van meester Peter. We gingen om twaalfuur op bed .

  Dinsdag ochtend werd ik om kwart voor zeven wakker . Vervolgen gingen we ontbijten en groep 8 de meiden hadden corvee. Na dat we hadden ontbeten en gingen we naar aqualaren ik ging als eerste van de glijbaan en die ging best wel hard. En toen werd ik van een band gelandseerd en door meester Rob en meester Teun. Vervolgens gingen we naar de molen en dat was vet saai. En toen het was afgelopen was ik best wel blij, daarna gingen we naar het centrum. Daar heb ik twee paar slepers gekocht een paar in het zwart en de andere in zwart met witte stippen. En ik heb nog snoep gekocht. En toen gingen we weer terug naar ons verblijf. Daarna gingen we eten ik had bami gekozen . Vervolgens gingen we latje schieten en ik had het twee keer overleefd . Daarna hadden we bonte avond en dat was erg leuk .En toen gingen we slapen .

  Woensdag werd ik wakker om acht uur . Daarna gingen we ontbijten. Vervolgens het ik insecten gezocht en ik had er best wel veel gevonden. En daar na gingen we naar huis dat was mij kamp .

  Door: Amber

Nieuws uit de wijk
Nieuws uit de wijk
 

.

lees verder
 
Dit is een nieuwsbrief van:
Siebe Jan Bouma school | 050-3210465