Agenda
Agenda

Vakantiedagen 2015-2016

Koningsdag 27-04-2016

Meivakantie 28 april t/m 8 mei 2016

Pinkstermaandag 16-05-2016

Zomervakantie 2015 16 juli t/m 28 augustus 2016 

 

Margedagen schooljaar 2015-2016

Dinsdag 17-05-2016 Groep 1 t/m 8

Maandag of vrijdag nader in te vullen Groep 1 t/m 8:

Dit is geworden vrijdag 17 juni groep 1 t/m 8!

 

 

 

Algemeen nieuws
 
 • MijnSchool

Ouders hebben inmiddels een activeringsmail ontvangen van MijnSchool.  

Mocht u hem niet ontvangen, kijk dan ook even in uw spam box en anders neemt u even contact op met Liza Burema van de administratie. 

De inlog voor MijnSchool kunt u terugvinden op onze website: https://siebejanboumaschool.o2g2.nl/mijnschool

Via het ouderportaal kunt u de leuke nieuwtjes terugvinden van uw kind(eren). 

Notabene: Meld u zich wel aan, want hiermee ontvangt u ook de spoedberichten!

 

 • MR-vergadering 10 mei

Aan alle ouders en leerkrachten van de Siebe Jan Boumaschool.

Op 10 mei a.s. (aanvang 20:15 uur) heeft de MR van de Siebe Jan Boumaschool een vergadering. Voor deze vergadering hebben wij Ben ter Beek, projectleider huisvesting van O2G2, uitgenodigd om ons te informeren over de stand van zaken m.b.t. de aanstaande nieuwbouw op het Treslinghuis-terrein.

Zoals u vast weet is de sloop van het Treslinghuis met een jaar uitgesteld en zijn er allerlei ontwikkelingen op onderwijsgebied in en om de wijk gaande. Wij vragen ons o.a. af wat voor invloed dit heeft op de nieuwbouw.

Wanneer u ook geïnteresseerd bent in alle mogelijke ontwikkelingen, nodigen wij u van harte uit om als toehoorder bij deze vergadering aanwezig te zijn.

Met vriendelijke groet,

Jeroen Feringa

(secretaris MR SJ Boumaschool)

 

 • School telefonisch slecht bereikbaar.

Wij krijgen reacties binnen dat we telefonisch slecht bereikbaar zijn. Dit komt waarschijnlijk doordat we in februari aangesloten zijn op een nieuw netwerk. O2G2 is druk bezig om dit probleem voor ons op te lossen. We zijn via de mail en/of website wel goed te bereiken. Onze excuses voor het ongemak.

 

 • Bezoek Theo Douma, College van Bestuur O2G2

Afgelopen vrijdag heeft Theo Douma de Siebe Jan Boumaschool bezocht.

Natascha en Marije hebben kunnen laten zien wat voor mooie ontwikkelingen we op school neerzetten zoals o.a. :

 

 • PBS
 • De PBS’ers (leerlingenteam) hebben hem verteld hoe zij met de waarden Plezier Betrouwbaarheid en Zelfstandigheid aan de slag zijn.
 • De Gezinsklas (nu voor de jongste groepen)
 • Voor en Vroegschoolse educatie : we hebben een gedeelte van een les bekeken in de groep 12 van juf Ida
 • Jacco (groep 67) heeft als Kinderdichter een prachtig gedicht voorgedragen met als titel : Vluchtelingen.
 • Vreedzame School: de mediatoren die vanuit de bovenbouwgroepen op het plein rondlopen om kleine ruzies op te lossen hebben we aan het werk gezien.
 • In groep 56 heeft Haluk ons precies verteld en laten zien hoe de Class Dojo werkt
 • Gesproken  over de ontwikkelingen waar we dit schooljaar mee bezig zijn zoals o.a. de invoering van de nieuwe rekenmethode / de ontwikkeling van de nieuwe website en het ouderportaal / de muzieklessen in groep 1 t/m 8
 • Twee afgevaardigden van de MR (Ingrid Bolhuis (oudergeleding ) en Peter van der Woude (personeelsgeleding) en Marije zijn samen in gesprek gegaan met Theo Douma over de toekomst van de Siebe jan Boumaschool.
 • Er is een rondleiding gegeven
 • De samenwerking binnen de Vensterwijk met de SKSG, COP-Kidsfirstgroep, Wij-Oosterpark,  de Borgmanschool en de Kleine Wereld.

 

We kregen terug dat we ontzettend veel mooie zaken neerzetten op de Siebe Jan Boumaschool en dat er een duidelijke lijn in zit.

Dit is een mooi compliment en vanuit mij ook een dikke duim naar het team!

Ondanks dat we klein zijn zetten we grote dingen neer waar we trots op mogen zijn!!

 

 • PBS-nieuws

In het PBS-team zijn we bezig met het voorbereiden van de GOUDEN WEKEN. Dit zijn de eerste 4 weken van het volgend schooljaar.

In die weken werken we aan de sociale vorming in de klassen. Zoals elkaar leren kennen, hoe gaan we met elkaar om, welke regels zijn er en waarom en hoe krijgen we een veilige, vertrouwde sfeer in de klas.

Ook willen we in die weken de ouders beter leren kennen. Jullie worden uitgenodigd om over uw kind te komen vertellen. We proberen u zoveel mogelijk bij de school te betrekken. De komende weken/maanden hoort u hier meer over.

Groeten van het PBS-team

 

 • Beste ouders,

Voor velen van u ben ik inmiddels een vertrouwd gezicht op school en in de wijk geworden…

Als Jeugdverpleegkundige in de Oosterpark ben ik de afgelopen jaren vrijwel wekelijks op school te zien geweest. Met velen van u heb ik in de afgelopen jaren contact gehad. Maar nu ga ik afscheid nemen van de wijk en van de school. Ik heb per 1 mei een nieuwe baan dichter bij huis. Na 8 jaar is het dus tijd voor iets nieuws. Uiteraard vind ik het spannend, maar het voelt ook goed om deze nieuwe uitdaging aan te mogen gaan.

Met vriendelijke groet,

Anita Rolfes. 

 

 • Schoolfotograaf

Vrijdag 20 mei komt de fotograaf op school. s'Morgens om half 9 start hij gelijk met de broertjes en zusjes te fotograferen. 

Nieuws uit de groepen
Nieuws uit de groepen
 
 • Tandenpoetsles

Maandag 11 april hebben de kleuters een tandenpoetsles gekregen. Studenten van de opleiding Mondzorgkunde kwamen uitleggen hoe je goed je tanden poetst. Ook vertelden ze over gezonde voeding en over wat wel en niet goed is voor je tanden. Na afloop kregen de kinderen een tandenborstel en een kleurplaat.

 

 • Smaaklessen

Afgelopen maand heeft groep 1/2b smaaklessen gehad in de klas en in de keuken. De kinderen hebben veel geleerd over de schijf van vijf, geur en smaakstoffen. Er is ook een onderzoekje gedaan met gekleurde smarties in een beker water!! Roeren en dan ?? In de keuken ging juf Liza of juf Natascha samen met moeders de kleuters leren om gezonde hapjes te maken. Hierbij willen we ook alle hulpmoeders bedanken voor het helpen in de keuken tijdens deze smaaklessen.

In de maand mei gaat groep 3 starten met de smaaklessen. Veel plezier!

 

 • Milieuweek

In de week van 11 t/m 15 april hadden we het project Milieu. Tijdens deze week hebben de leerlingen het Supporters van schoon lied geleerd. U kunt deze opzoeken onder supporters van schoon. Het is een heel leuk (wel moeilijk) lied. Alle groepen hebben deze week ook een milieu educatie les gehad van de Milieudienst en donderdag was er een voorstelling geheten “De boomhut” Leuke filmpjes hiervan kunt u binnenkort in MijnSchool zien. Op de laatste dag zijn alle groepen over de hele dag verdeeld door de wijk gegaan met prikkers en vuilniszakken op de wijk schoner te maken.

 

 • Girlsday groep 8 meiden

18 april  stond de Girlsday op het programma. Meester Rob en Liza zijn samen met de meiden van groep 8 de gehele dag bezig geweest met techniek. Zij hebben een bezoek gebracht aan 'De Magneet', 'De Jonge Onderzoekers' en 'Bossers & Cnossen'. In het fotoalbum in MijnSchool staan enkele foto's van deze dag. 

 

Hieronder nog een verslag van Priscilla, Kumba, Amber en Zayneb. 

We werden om 08:30 opgehaald door de bus. Toen werden naar de Magneet gebracht in Paddepoel. Daar deden we allemaal leuke proefjes die te maken hebben met techniek zoals: Energie opwekken door te fietsen, en magneetjes in de goede richten te plaatsen, zodat het elkaar aantrekt. Daarna werden we naar de jonge onderzoekers gebracht. Daar kon je zelf dingen maken. Toen we boven waren mocht je een metalen staaf vasthouden. Een man ging draaien aan een doosje met elektriciteit kabels. Daar moet je van lachen, want je handen gaan dan kriebelen.

Daarna zijn we nog naar Bossers&Cnossen geweest. Dat is een bedrijf waar computers afgeleverd worden. Toen hadden we nog een rondleiding gekregen. Door het ICT gebouw. En toen was het half 3, toen gingen we met de bus terug naar school.

 

 • Cito-toets

De Centrale Eindtoets is afgelopen. Iedereen heeft drie dagen lang keihard aan de toetsen zitten te werken. Goed gedaan groep 8! Gelukkig kunnen ze straks bijkomen tijdens de meivakantie. De resultaten hopen we in de eerste weken na de meivakantie te ontvangen van Cito. Fijne vakantie iedereen!

Nieuws uit de wijk
Activiteiten tijdens de meivakantie
 

Meivakantie: workshopprogramma De Jonge Onderzoekers:

Tal van spannende workshops zijn tijdens de meivakantie te beleven bij De Jonge Onderzoekers.Bijvoorbeeld over Wat voelt een vis in het water? Hoe kijken insecten en inktvissen? Maar ook: maak je je eigen selfie in stripstijl, ontwerp een zenuwspiraal, een hele dierenfamilie of leer 3D modelleren. Deze leuke workshops worden georganiseerd aan de Dirk Huizingastraat 13 in Groningen op 28, 29, 30 april en 3 en 4 mei a.s. De inschrijvingen zijn begonnen, dus reageer snel.


 

Lees verder >
 
Dit is een nieuwsbrief van:
Siebe Jan Bouma school | 050-3210465